parelweb

webdesign & hosting

Webdesign

Parelweb biedt u de mogelijkheid om voor een klein bedrag al een professioneel ogende website te hebben. Dit komt doordat wij gebruik maken van Joomla. Voor Joomla hoeven geen licentiekosten betaald te worden en ook de meeste componenten zijn vrij bruikbaar.

In beginsel gaan we uit van een basiswebsite. Een basiswebsite bevat de volgende onderdelen die hieronder beschreven staan.

Het CMS

We gebruiken voor een basis website het content management systeem Joomla. Dit is een product dat zeer professioneel en compleet is uitgerust en alle benodigde functionaliteiten bevat om een zeer uitgebreide website te maken.

De beheerder/eigenaar van de website kan hiermee de inhoud en zelfs gedeeltelijk de opmaak van de website aanpassen. Wij gaan altijd uit van het standpunt: "Wanneer iemand een brief kan maken een tekstverwerker, dan kan men ook de inhoud van de website beheren".

Het CMS zal door ons worden voorzien van de Nederlandse taal zodat zowel de back-end als de website zelf van nederlandse terminologie is voorzien. Joomla is open-source, wat zoveel wil zeggen als dat het gratis te gebruiken is voor iedereen en dat zelfs de broncode desgewenst kan worden aangepast. Wij hebben hiervoor gekozen om aan onze klanten een product aan te kunnen bieden waarop geen licentiekosten rusten zodat de prijs voor de totale oplossing laag kan blijven.

Het design

We gaan uit van een basisontwerp dat zal worden aangepast aan de huisstijl van de eigenaar van de website. Hierbij wordt rekening gehouden met kleurgebruik en opmaak. Indien de eigenaar geen huisstijl heeft, dan wordt in goed overleg een stijl bepaald.

Het basisontwerp

joomla positionsVanuit de gedachte dat een CMS wordt gebruikt wordt een basisontwerp aangeleverd waarin de beheerder van de website kan bepalen welke informatie op welke positie in de website wordt weergegeven. In de afbeelding is een voorbeeld weergegeven van de opties die de beheerder heeft in een basisontwerp.

Wanneer de beheerder ervoor kiest om een bepaalde positie niet te gebruiken, dan zal op dat punt niets worden weergegeven en mogelijk verplaatsen dan de nabijgelegen posities of veranderen deze van formaat.

Bijvoorbeeld: Wanneer men geen inhoud weergeeft op positie banner2 dan zullen de posities die daaronder liggen naar boven schuiven. Er ontstaat dus geen lege ruimte op de website.

 

Content

Omdat wij als webdesigners niet verantwoordelijk kunnen zijn voor de inhoud (= content) van de website dient de eigenaar van de website deze zelf te gaan invullen. We zullen altijd een welkomstpagina en een contactpagina instellen voor de klant zodat een basis is gelegd en de website direct minimale informatie bevat. Hierdoor kan een website snel in productie worden genomen.

Neem contact met ons op voor een prijsindicatie.